Praktisk info

PRAKTISK INFO

 

Forældrebestyrelse:

Formand: Tilde (Pil´s mor )

Menigt medlem: Kim ( Kamma´s far )

Menigt medlem: Camilla ( Ida-anemone´s mor )

Menigt medlem: Erik ( Conrad´s far )

Medarbejderrepræsentant: Linda

Venteliste: Vi har venteliste. Søskende til børn i huset har fortrinsret.

BLEERNE, vi bruger til børnene, er allergi testede.

PLEJEPRODUKTER som f.eks. solcreme og creme til udslæt er fra Weleda eller et parfumefrit mærke fra apoteket.

LEGETØJ må ikke medbringes. Sovebamse og sut må gerne.

FØDSELSDAGE er hyggelige og markeres med et pyntet bord med lys og en særlig sang. Under ligeså mange silketørklæder, som barnet fylder år, er gemt en lille gave. Barnet har denne dag noget med hjemmefra – vi foreslår kage, kiks eller havregrynskugler, som de fleste børn kan lide (ikke slik). De store børn har også fødselsdagseventyr. Vi opfodrer til at forældrene deltager.

SYGDOM: Børn med feber skal plejes og passes hjemme og må derfor ikke komme i institution. Børnene bør passes hjemme i 24 timer, efter feberen er væk.

Tynd mave eller diarré smitter som regel og kan godt vare en uges tid. Af hensyn til personalet og de andre børn, skal børnene holdes hjemme indtil afføring er normal i både hyppighed, lugt og konsistens.

Børn med udflåd (snot) løbende fra øjne eller ører må ikke komme i institution, da de smitter de andre børn og voksne. Er man snottet og pjevset, smitter man også…

Selvom barnet ikke har feber, kan det være  skidt tilpas og har måske brug for ro i stedet for at skulle følge med en gruppe udenfor. Et lille barn på Munkholm skal “groft sagt” kunne klare sig med 1/5 voksen, og det kan man ikke, hvis man er halvsløj og helst vil sidde hos en voksen hele tiden.

Der er bakterier af forskellig karakter i snot og sekret, som kan smitte andre, fordi små børn sutter på de samme ting. Udover hensyn til det syge barn, er det også vigtigt at vise hensyn overfor de andre børn – og voksne – på Munkholm, idet et sygt barn kræver flere hænder, og så er der mindre tid til de andre børn i gruppen. Det er også vigtigt, at man ikke udsætter personalet for unødig sygdom.

 

 

Skoldkopper:  Barnet skal blive  hjemme, indtil der er skorpe på sårene. Åbne sår skal tildækkes p.g.a. risiko for børnesår.

Øjenbetændelse skal være behandlet et døgn, før barnet kommer i institution.

Er man en morgen i tvivl om barnets tilstand, tilrådes det, at forældrene ringer og taler med personalet, inden de møder op. Det er barnets almentilstand, der vurderes og ikke kun, om det har feber.

Vi tilråder åben og ærlig samtale omkring sygdom og diagnoser, så vi kan tage bedst mulige forholdsregler. Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og ved tvivlsspørgsmål kontakter vi Embedslægen eller kommunens hygiejne-sygeplejerske.

VACCINATION: Vi blander os ikke i, hvorvidt forældre har valgt at lade deres børn vaccinere eller ej, men børnene skal være vacineret mod stivkrampe og difteri, fordi vi befinder os meget ude og har dyr.

Vi vil gerne have, at vaccinedatoen for stivkrampe bliver skrevet ned hos os, når der indgås pasningsaftale.

SKOVFLÅTER: I naturen er det svært at undgå skovflåten. Som oftest sætter de sig på vores katte, men en sjælden gang imellem kravler der en på børnene eller os voksne.

Vi tager de forholdsregler, vi kan. F.eks. kan vi rulle strømperne op over børnenes bukser, før de går ud i højt græs. Men de steder, vi færdes til dagligt, bliver der som regel slået græs.

Finder vi en flåt på børnene, fjerner vi den med en godkendt “tægetang” og tegner en ring rundt om det stykke hud, hvor den har siddet. Vi informerer selvfølgelig barnets forældre, så de kan holde øje med, om stedet, hvor flåten sad, skulle blive rødt efter nogle dage. Vi skriver det også ned på barnets personlige kort i dagplejen. Som oftest bliver stedet ikke rødt.

 

Det er dog vigtigt, at forældrene altid selv er opmærksomme og tjekker barnet de varme steder på kroppen, som flåterne foretrækker: bag knæ, i armhuler, i hovedbunden, i navlen og i skridtet – f.eks. når barnet alligevel skal i bad.

HYGIEJNE: Vi vil naturligvis sørge for, at børnene får vasket deres fingre, når de har været ude, før de skal spise samt efter toiletbesøg. Forældre kan hjælpe os i kampen mod unødvendige bakterier ved at lade deres børn møde med velklippede negle, så der ikke kan sætte sig for meget skidt og møg fast. Vi er ikke fanatiske, men enhver der er stødt på børneorm i en institution, kan sagtens leve foruden derefter!

LUS er svære at komme af med, hvis man først har fået dem med hjem. De “smitter” hurtigt resten af familien og kan kræve et kæmpe “udrydningsarbejde”, før man får bugt med dem. Derfor vil vi bede om, at børnene bliver kæmmet med lusekam og alm. hårbalsam, så snart den første lus har vist sig, og at børnene ikke møder i dagplejen med levende lus i håret.

Hvis vi opdager lus i dagplejen, sætter vi en seddel op.

FORSIKRING: Vi har tegnet en forsikring, der sikrer børnene og os på den måde, at hvis uheldet er ude, kommer Falck og henter det tilskadekommende barn og en voksen og kører dem på skadestuen.

Ønsker man yderligere forsikring, er det er en god idé at tegne en fritids- og ulykkesforsikring til sit barn (helst med tanddækning).