Mad

MAD

DSC_0366

Maden er en vigtig sanseoplevelse for børnene og en stor del af det sociale værdigrundlag: fællesskab. Vi prøver at lave enkel, sund og børnevenlig mad, der såvidt muligt er økologisk og hjemmelavet.

FORMIDDAG: Vi spiser vi frugt og ris/majskiks med vand eller the til (de store får knækbrød og gulerødder).

FROKOSTEN: Vi starter og slutter frokosten med en lille sang, hvor vi takker for maden og tænder levende lys på bordet.

MANDAG: Risengrød

TIRSDAG: Rugbrød med urtepostej, makrel, torskerogn, æg, æble og agurk

ONSDAG: Bålsuppe, varierende efter årstid, p.t. blomkålssuppe med rugbrødscroutoner

TORSDAG: Rugbrød med urtepostej, fiskepålæg, æg og grøntsager

FREDAG: Fiskefrikadeller ved bålet. Fiskefrikadellerne får vi færdigstegte fra fiskehandlen (Surí) på Holbæk havn.

         EFTERMIDDAG: Vi spiser hjemmebagte brød med smør.

Vi drikker ikke mælk på Børneøen, så hvis I heller ikke gør det hjemme, er det en god idé at overveje et dagligt tilskud af kalk.