Mad
MAD
Maden er en vigtig sanseoplevelse for børnene og en stor del af det sociale værdigrundlag: fællesskab. Vi prøver at lave enkel, sund og børnevenlig mad, der såvidt muligt er økologisk og hjemmelavet.
FORMIDDAG: Vi spiser vi frugt og ris/majskiks med vand eller the til (de store får knækbrød og gulerødder).
FROKOSTEN: Vi starter og slutter frokosten med en lille sang, hvor vi takker for maden og tænder levende lys på bordet.
MANDAG: Risengrød
TIRSDAG: Rugbrød med urtepostej, makrel, torskerogn, æg, æble og agurk
ONSDAG: Bålsuppe, varierende efter årstid, p.t. blomkålssuppe med rugbrødscroutoner
TORSDAG: Rugbrød med urtepostej, fiskepålæg, æg og grøntsager
FREDAG: Fiskefrikadeller ved bålet. Fiskefrikadellerne får vi færdigstegte fra fiskehandlen (Surí) på Holbæk havn.
EFTERMIDDAG: Vi spiser hjemmebagte brød med smør.
Vi drikker ikke mælk på Børneøen, så hvis I heller ikke gør det hjemme, er det en god idé at overveje et dagligt tilskud af kalk.